Compry Cool Systeem

  • Compressie en koeling in 1
  • Bevordert het herstel
  • Remt de ontsteking
  • Reduceert pijn
  • Gaat zwelling tegen

Iedereen wil zo snel/goed mogelijk revalideren na een operatie. Onze praktijken hebben sinds kort een aantal Compry Cool Systemen met knie-/enkelmanchetten aangeschaft om de pijn en zwelling na een operatie zo goed mogelijk onder controle te krijgen. U huurt dit systeem voor € 40,- per week en krijgt instructies om deze zelf aan te sluiten en in te stellen. U kunt 3-5 keer per dag uw knie/enkel koelen met dit systeem.

Onze hypothese
In de sportwereld is bekend dat acute letsels snel gekoeld moeten worden. Een operatie is ook een trauma en veroorzaakt ook veel zwelling en pijn. Zwelling zorgt voor een onprettige pijn en pijn nodigt niet uit tot bewegen. Dit is echter wel belangrijk in het begin van uw revalidatie. Onze theorie is dat als we deze klachten positief kunnen beïnvloeden, dan kunnen wij de revalidatie dus ook beïnvloeden. De eerste resultaten zijn zeer positief. De koeling zorgt voor pijnvermindering en afname van zwelling.

Patiëntervaringen
“De koude is erg prettig en na de koeling van 20 minuten kon ik beter lopen”
“Na 5 weken zat ik al op de fiets (bij een totale knie prothese)”
“Doordat ik de pijn makkelijk weg kon krijgen met de koeling durfde ik beter te oefenen, omdat ik wist dat ik daarna de nareactie onder controle kon houden”

Onderzoek
Wij verzamelen alle resultaten anoniem om op lange termijn onze bevindingen voor onderzoek te gebruiken en later om te kunnen delen met overige specialisten. Er moet eerst veel informatie verzameld worden om aan te kunnen tonen wat het effect is van deze koeltherapie na een operatie.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Stuur gerust een email of neem contact met ons op.