Echografie

Echografie, ook wel echoscopie genoemd, is een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren reflecteren. Deze techniek stelt medici onder meer in staat om organen in beeld te brengen. Zo kunnen ze zicht krijgen op de grootte, structuur en de eventuele pathologische afwijkingen ervan. Ze vindt binnen de geneeskunde toepassingen in onder meer de radiologie, cardiologie, urologie, en verloskunde-gynaecologie. Ook buiten de geneeskunde zijn er overigens veel toepassingen.

Binnen de fysiotherapie kan er met echografie meer inzicht gekregen worden in pezen, spieren en gewrichten. Er kan zo een beeld gevormd worden over de belastbaarheid van bepaalde structuren en de behandeling kan daarop worden aangepast.

Voor een echografie dient een aparte afspraak te worden gemaakt omdat er ruim de tijd genomen moet worden om alles goed in beeld te krijgen. Uw fysiotherapeut kan deze afspraak maken bij Stefan Boerman of Matthea Brouwer.

hydrops20bicepspees20echo weppner_0003