Gecombineerde leefstijl interventie

De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een tweejarig programma waar u, zowel individueel als in groepsverband, begeleidt wordt naar een gezondere leefstijl en een lager gewicht. Speciaal opgeleide (fysio)therapeuten begeleiden voor u het programma.
Ons programma is erkend door het Zorg Instituut Nederland en het RIVM Centrum Gezond Leven.

 

Voor wie is het geschikt

Het GLI programma is geschikt voor iedereen met een matig verhoogd of hoger gewicht gerelateerd gezondheidsrisico (BMI > 25) en daarbij gemotiveerd is om met zijn leefstijl aan de slag te gaan.

Hoe werkt het

De huisarts bepaald aan de hand van de NHG-richtlijn en Zorgstandaard Obesitas of u in aanmerking komt voor het traject. Ook tijdens het aanbieden van de GLI blijft de huisarts betrokken: Wij stemmen af met de huisarts, koppelt resultaten terug en overleggen zo nodig over eventuele aanvullende zorg. 

Dan volgt er bij ons een intakegesprek, waar er persoonlijke doelen worden opgesteld en een coaching traject wordt opgestart door uw leefstijlcoach.

Tijdens het basisprogramma van 8 maanden zullen er acht groepssessies plaatsvinden gericht op motivatie, leefstijl, voeding, bewegen, stress en ontspanning. Daarnaast zullen er 4 individuele sessies plaatsvinden, waar u samen met uw coach, kan werken aan uw persoonlijke doelen en obstakels. 

Na het basisprogramma zal het onderhoudsprogramma plaatsvinden waarbij blijvende positieve veranderingen zullen worden nagestreefd. Ook dit programma bestaat uit 8 groepssessies en 4 individuele sessies, welke plaats zullen vinden gedurende een periode van 16 maanden.

Als extra kunt u, indien gewenst, tegen een gereduceerd tarief, deelnemen aan onze fitness mogelijkheden. Daarbij kunt u , met hetzelfde abonnement, meedoen met onze diverse (sport)activiteiten bij onze locatie in Heerhugowaard: ParaMedisch Centrum Stad van de Zon. Klik hier voor onze activiteiten en de korting.

 

Hoe ziet het programma eruit

Basisprogramma – groepssessies. Duur 8 maanden

Sessie 1: Kleine aanpassingen, groot effect
Sessie 2: Kom in beweging
Sessie 3: Lekker eten geeft structuur
Sessie 4: Slapen & ontspanning
Sessie 5: Gezond leven is plannen
Sessie 6: Hoe maak ik mijn acties tot een succes?
Sessie 7: Hoe gezond is uw weekend?
Sessie 8: Hoe blijf ik in beweging?

Onderhoudsprogramma – verdieping en aanleren nieuwe vaardigheden. Duur 16 maanden

Sessie 1: Wat is uw doel?
Sessie 2: Beweging, waar zit uw kans?
Sessie 3: Voeding
Sessie 4: Uw energiehuishouding
Sessie 5: Time management
Sessie 6: Succesvolle verandering
Sessie 7: Informatie overload
Sessie 8: Op eigen voet verder

 

Extra

Aangezien (begeleid) sporten een goede toevoeging kan zijn aan het GLI traject, kunt u, met korting, deelnemen aan onze diverse sportieve activiteiten in onze locatie in Heerhugowaard: ParaMedisch Centrum Stad van de Zon. Klik hier voor de mogelijkheden en het tarief.

 

De kosten

U kunt kosteloos deelnemen aan het leefstijltraject: het traject wordt, wanneer u een verwijzing van uw huisarts, volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico. 

Zodra u een verwijzing heeft van de huisarts kunt u bij ons starten.

Bel of mail ons voor voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

 

Deel dit: