Kneelax

 Kneelax  kneelax2

Op onze afdeling is er de mogelijkheid om de speling in de knie te meten d.m.v. de Kneelax. Als iemand ‘door zijn knie’ gaat is de kans aanwezig dat zijn voorste kruisband beschadigd. Met handmatige testen kan gecontroleerd worden of er iets met de voorste kruisband aan de hand is. De exacte speling (het naar voren schuiven van het onderbeen ten opzichte van het bovenbeen) is echter nooit handmatig te bepalen. De Kneelax is een meetapparaat wat exact de speling op de knie meet.

Na het scheuren van de voorste kruisband bestaat de kans dat de knie instabiel blijft en dat u daardoor beperkt wordt in het dagelijks leven of met sporten.  Een ‘nieuwe’ voorste kruisband (een pees wordt in de knie gezet als nieuwe kruisband) kan dan uitkomst bieden. Door oa. de speling te meten voor de operatie en na de operatie kunnen we bepalen wat het effect is van de operatie en de revalidatie.

 Onze afdeling fysiotherapie stelt de KNEELAX, als evaluatie-instrument, ook ter beschikking voor patienten welke onder behandeling zijn bij een andere praktijk. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.